середу, 30 грудня 2015 р.

ТОП 14 від “Бібліотекарі рекомендують...”

ТОП 14 від “Бібліотекарі рекомендують...”
Кінець року і навколо усюди подаються списки “Топ - найкращі видання 2015 року…” І тут виявилося, що проект “Бібліотекарі рекомендують... ” теж може зробити подібну статистику. Виглядати це буде як ТОП 14 найчитаніших відгуків проекту. А чом би ні? Адже дійсно цікаво, чи користується проект попитом, чи дійсно варто його продовжувати?

Для початку трішечки загальної статистики. За час існування проекту (з вересня 2014 року) ми отримали більше ніж 260 відгуків з різних куточків України. Проект навіть вийшов за її межі, бо одним з активних учасників стала дівчина зі Словаччини, м.Левіце.
ТОП найактивніше місто
Найактивнішим серед учасників стало місто Миколаїв (30% усіх відгуків). Як видно з діаграмки, Кіровоград займає друге місце, Київ - третє. Активно брали участь у проекті дівчати з м. Суми.
Переважна більшість відгуків написана українською мовою, хоча мовна політика жодним чином не обмежувалася.
Що саме читали учасники нашого проекту?
Як свідчить статистика то інтереси українців майже рівно поділяються між вітчизняною та зарубіжною літературою. Українські видання - 110 назв. Зарубіжні видання - 128 назв. Російські видання - 23 назви. Співавторство україно-російське - 1 назва.
ТОП найактивніші учасники проекту
Ми щиро вдячні усім, хто приєднався до ініціативи Молодіжної секції УБА з популяризації читання. Та, дійсно, дуже хотілося б відзначити самих активних учасників. Критерій відбору - написано більше ніж 10 відгуків.
1. Найактивнішим учасником та одностайним лідером проекту стала Олена Горобець з Кіровограду - на її рахунку 59 (22% від загальної кількості) відгуків.  
2. Друге місце належить Даші Яцкевич з Миколаєва - її результат 27 відгуків (10%).
3. Третє місце - Юлія Чепурко з Миколаєва із кількістю 26 відгуків (10%).
4. Мірчук Сергій з м.Бар - 18 відгуків (7%).
5. Юлія Білоус посіла п'яте місце, написавши 16 відгуків (6%).
6. Олена Мартюшова з м. Суми написала 13 відгуків (5%) і посіла шосте місце у нашому рейтингу.
7. Сьоме місце поділили між собою Ліза Чепурко з Миколаєва (єдина дитина учасник проекту) та Алла Рогашко - письменниця з м.Рівне. Дівчата написали по 11 відгуків (4%).
Окрім “Бібліотекарі рекомендують... ” у нас з'явилися нові, непередбачувані від початку, рубрики. Такі як: “Рекомендують діти...”, “Письменники рекомендують...”, “Рекомендують батьки...”, “Читачі рекомендують...”.
Всього ми маємо 48 унікальних учасників.
ТОП 14 найчитаніших відгуків проекту
Та, вертаючись до теми, які саме відгуки стали найчитанішими?

Про те, що є така змога побачити кількість переглядів я дізналася не так давно. Та коли почала прослідковувати динаміку - була щиро вражена. Тож, які відгуки у нашому проекті мали найбільший успіх? Для себе я визначилася, що у ТОП увійдуть лише ті, котрі мають більше, ніж тисячу переглядів. Я витратила чимало часу, аби зробити цю вибірку, і пропонує її вашій увазі.
1. Перше місце із шаленим відривом у майже 2000 голосів бере відгук від Даші Яцкевич з м.Миколаєва - Януш Вишневецький “Самотність у мережі”, який набрав 5 653 перегляди.
2. На другому місці відгук Олени Савчук з м. Рівне на книжку Володимира Лиса “Країна гіркої ніжності” - 3 753 перегляди.
3. Третя місце посіла Олена Горобець з Кіровограду, яка написала відгук на книжку Корнелії Функе “Чорнильне серце”, відгук набрав 3 572 перегляди.
4. Четверте місце - Катерина Безрукава з м. Жовті Води, із відгуком на “Щоденник мавки” від Дари Корній. 3 408 переглядів.
5. П’ята позиція - Олена Горобець із відгуком на Елізабет Гілберт “Їсти. Молитися. Кохати”. 2 298 переглядів.
6. Шоста - Олена Горобець із відгуком на Деніела Кіза “Квіти для Елджернона”. 2 173 перегляди.
7. Сьома позиція належить Наталі Білуті зі Львова із відгуком на поетичну збірку “Віршів про війну” Бориса Гуменюка. 1 741 перегляд
8. Восьма - Мартюшовій Олені з м. Суми, яка написала відгук на книжку Ніни Фіалко “Родинні гріхи”. 1 635 перегляди.
9. Дев'яте місце посіла Олена Горобець із відгуком на “Адюльтер” Пауло Коельо. 1 415 переглядів.
10. Десяте місце належить Аллі Стельмах з м.Суми із відгуком на книжку Лесі Романчук “Не залишай мене”. 1 261 перегляд.
11. Одинадцята позиція - Інна Шевченко з Кіровограду, яка написала відгук на “Алхіміка” Пауло Коельо. 1 195 переглядів набрав відгук.
12. Дванадцяте місце посіла знов Олена Горобець із відгуком на розмальовку анти стрес Джоани Басфорд “Чарівний сад”. 1 136 переглядів.
13. Тринадцяте місце - Даша Яцкевич із відгуком на “Тринадцяту казку” Діани Сеттерфілд. 1 117 переглядів відгуку.
14. Чотирнадцяте місце - Юля Крамарєва з м.Полтава із відгуком на книжку Джоджо Мойєс “До зустрічі з тобою”. 1 071 перегляд.
Про що свідчить така статистика? Певно про те, що недарма ми з вами витрачали час. І напевно, комусь вони дійсно стали у пригоді.
Читайте, пишіть відгуки, рекомендуйте цікаві видання. Хто зна, можливо саме ваш відгук відкриє чарівний світ для когось ще.
Юлія Чепурко,
координатор проекту
“Бібліотекарі рекомендують...”

Немає коментарів:

Дописати коментар