четвер, 3 березня 2016 р.

"Читай! Формат не має значення!"

24 лютого 2016 року відділ літератури іноземними мовами бібліотеки ЧДУ імені Петра Могили зустрічав незвичних гостей. Учні 6-Б класу ЗОШ №35 м.Миколаєва завітали до “дорослої” бібліотеки і  відчули себе справжніми студентами.
На фоні інсталяції “Читай! Формат не має значення!” говорили про книги. Зокрема про її форми, історичний розвиток (не зважайте на заумну термінологію, школярам сподобалося), про майбутнє книги зокрема.

Діти із задоволенням проходили квестові завдання з пошуку “послань”, адресованих саме їм і орієнтованим на мотивацію читання.
Так, розшифровували наскельні надписи і давні папіруси, вчилися читати вузликовим письмом, а зашифрований символ на глиняній табличці, учень 6 класу знайшов навіть скоріше, ніж це виходило у студентів! Усі разом відшукували бібліотечного кота, розв'язували складну математичну задачу від читаючою Тільди.
З'ясували, що без огляду на стереотипи, сучасні діти чимало читають. Читають найрізноманітніші жанри і є досить обізнаними у новинках дитячої літератури. Читають як традиційні друковані книжки, так і електронні формати. Зустріч лишила по собі приємні враження. А ми упевнені, що до нас завітали наші майбутні студенти.

Немає коментарів:

Дописати коментар